Hundevæddeløbsbaner

Find de forskellige hundevæddeløbsbaner i Danmark

Selvom hundevæddeløb i Danmark hverken er særlig populært eller udbredt endnu – i hvert fald ikke hvis man sammenligner det med nogle steder i udlandet – så kan du sagtens finde forskellige hundevæddeløbsbaner i Danmark. For ja! Sporten foregår faktisk i flere dele af landet, selvom du måske ikke vidste det. Du kan derfor tage to forskellige steder hen i Danmark, hvis du vil have et kig på forskellige hundevæddeløbsbaner i Danmark. Den ene bane ligger nær Roskilde, hvorimod den anden befinder sig i Bjerringbro. Så hvad enten du bor i det ene sted i landet eller det andet, kan du sagtens tage ud og se noget hundevæddeløb, hvis det selvfølgelig også er indenfor sæson – ellers bliver det nok lidt svært. Som skrevet er der to forskellige hundevæddeløbsbaner i Danmark, men du skal nok også vide, at der holder to forskellige klubber til hos disse to baner. I Bjerringbro holder Midtjysk Greyhound Station til, hvorimod i Roskilde eller Hedehusene er det nok nærmere holder Kallerup Væddeløbs Forening til. Væddeløbsbanerne er placeret helt perfekt, da du hverken behøver at køre land og rige rundt for at se en hundevæddeløbsbane i Danmark lige meget, om du bor i Jylland eller om du bor på Sjælland. Dem på Fyn skal selvfølgelig køre lidt længere, men det kan da sagtens lade sig gøre at se en hundevæddeløbsbane i Danmark – også selvom du bor på Fyn. Større er landet skam heller ikke. Men nu undrer du dig nok over, hvorfor vi har hele to forskellige baner i Danmark, hvis selve sporten hundevæddeløb ikke er særlig udbredt. Og det er faktisk en meget god tanke at have, da det selvfølgelig godt kan virke en lille smule mærkeligt, hvis man virkelig tænker over det. Men det er der skam en god forklaring på! For selvom hundevæddeløb ikke ligefrem er virkelig udbredt, så er det faktisk at finde i Danmark i nogle grupper. Der er nemlig både folk, der er helt vilde med at kigge på hundevæddeløb, mens der også er nogle folk der er helt vilde med at have deres egen hund med i løbene. Der er faktisk ret mange løb, når det er sæson for det, så det er bare med at tjekke det ud, hvis du har lyst til det. Der er nemlig nogle ret gode hundevæddeløbsbaner i Danmark, når man tænker på, at sporten ikke er lige så populær som for eksempel hverken fodbold eller håndbold. Men det kan jo sagtens være, at den bliver det en dag. Det ved man jo aldrig! For snart kan du nemlig endda også satse penge på hundevæddeløb, hvilket måske får sat sporten endnu mere på kortet, da man så også kan vinde nogle penge på det. Det gør det i hvert fald endnu mere spændende samt interessant for folk, der stadig ikke har fået øjnene op for denne sport endnu. Men nu ved du det i hvert fald! Hvis du vil have et kig på nogle forskellige hundevæddeløbsbaner i Danmark skal du enten et smut til Jylland eller et smut til Sjælland afhængig af, hvor du bor henne i landet.

hundevæddeløbsbaner

Information om Kallerup Væddeløbs Forening

Hvis du vil tage et smut hen på Kallerupbanen nær Roskilde, så skal du jo også finde ud af, hvordan du kan komme derhen. Banen ligger nær Roskilde eller Hedehusene og den nøjagtige adresse er lige præcis Kalleruphaven 2, 2640 Hedehusene. Du kan nemt og hurtigt finde denne adresse og banen på et kort, hvis du har brug for noget ekstra vejledning til, hvordan du også skal finde banen. På Kallerupbanen kan du se en masse forskellige hundevæddeløb. Du kan nemlig både se hundevæddeløb med racerne whippet og greyhound. Hvis du ikke har en af disse racer, men gerne vil have din hund med i et hundevæddeløb, så kan du også sagtens det. Det er nemlig ikke kun forbeholdt for disse to racer, da alle der har en hund de vil prøve af i et løb er mere end velkomne til det. Så hvis du har en anden form for hund – og du tror den vil klare sig godt i et hundevæddeløb – kan du sagtens få den med i løbet på Kallerupbanen, hvis du har lyst til det. På Kallerupbanen skal du skam også være opmærksom på, at der bliver afholdt totalisator på alle de forskellige løbedage på banen. Kallerupbanen er den ældste bane i Danmark for hundevæddeløb. Den åbnede i 1968, og har derfor været i gang i ret så mange år. Der er sæson fra april til og med oktober, hvor der i alt bliver afviklet omkring 10 løb. Du kan derfor tage ud og se hundevæddeløb hele 10 gange på blot en enkel sæson. Du kan bare tage ud på banen og se et løb, hvis du har lyst til det. Det koster ikke engang en krone, så hvis du vil tage derud alle gangene, er det skam stadig helt gratis. Det er klart et plus for dig, der aldrig har set hundevæddeløb i Danmark før, men gerne vil have en forsmag på det og se om det er noget for dig. Til næste år bliver det første løb afholdt lørdag den 14. april klokken 14. Det næste løb bliver afholdt i slutningen af maj – og dette fortsætter indtil oktober, hvor du kan tage ud og kigge på deres bane og se hundene løbe rundt og kæmpe om at komme først til målstregen.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Information om hundevæddeløbsbanen i Bjerringbro

Der er jo også en anden hundevæddeløbsbane i Danmark, der befinder sig i Bjerringbro i Jylland. Så her kan du også sagtens tage hen og se på noget hundevæddeløb, hvis du bor tættere på denne bane. Bjerringbrobanen er ikke lige så gammel som banen nær Roskilde, men du kan sagtens få set en masse løb på denne bane også. Det er en bane, der er nem og hurtig at finde, hvis du gerne vil ud og se på lidt hundevæddeløb i Danmark. Du kan se flere forskellige løb på denne bane, og du kan sagtens melde din hund med i et løb, hvis du har lyst til det. Dette er skam helt op til dig selv, da du også bare kan tage ud og se hvilken hund, der vinder dette løb og er kommet først til målstregen.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Hvorfor er der ikke flere hundevæddeløbsbaner i Danmark?

Dette er faktisk et ret så godt spørgsmål, men vi må desværre være dig svar skyldig. Det er nemlig ikke til at sige, hvorfor der ikke er flere hundevæddeløbsbaner i Danmark, men selvfølgelig har vi da et gæt på, hvorfor det er sådan. I Danmark er sporten – som nævnt – ikke særlig udbredt eller populær endnu i den gængse befolkning. Så hvis der var flere baner i Danmark, var der måske hverken nok hunde, der kunne deltage i et løb eller nok mennesker, der ville komme og kigge på eller interessere sig nok for sporten til at alle banerne kunne have noget at lave. I stedet har man placeret de to hundevæddeløbsbaner i Danmark to forskellige steder i landet, så folk kunne tage hen til den bane, som de boede tættest på. Det er i hvert fald vores gæt på, hvorfor der endnu ikke er kommet flere hundevæddeløbsbaner til Danmark. Hvem ved? Måske kommer der en dag nogle flere baner. Det er jo aldrig til at sige!

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Er der også hundevæddeløbsbaner i udlandet?

Ja der er faktisk en masse hundevæddeløbsbaner i udlandet – især hvis du enten kigger mod Storbritannien eller USA. Her er sporten nemlig ret så udbredt samt populær, hvilket nok er svaret på deres antal af baner i landet. Sporten er meget mere populær end her i Danmark, så det er klart, at der måske er flere ressourcer i disse lande, når det kommer til blandt andet hundevæddeløb. Måske bliver det også sådan en dag i Danmark – det er jo aldrig til at sige eller vide.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Kan jeg satse penge på hundevæddeløb?

Ja du kan sagtens satse nogle penge på hundevæddeløb i Danmark. Løbene bliver som sagt afholdt på de to baner i Danmark, hvor du så også vil kunne satse nogle penge på det. Du kan satse penge på forskellige online betting sider – snart kan du satse på mange flere sider end du kan lige nu, da markedet bliver åbnet op for hundebetting på andre online sider. Det vil måske endda gøre hundevæddeløb til en endnu større sport, og sørge for at der kommer en masse nye mennesker, der også interesserer sig for denne form for sport, når nu man også kan vinde penge på den – i hvert fald flere steder end hvad man hidtil har kunne.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Opsummering om hundevæddeløbsbaner i Danmark

Der er både hundevæddeløbsbaner i Danmark – og en masse hunde – klar til at du tager ud og kigger på dem – og forhåbentligt også har det sjovt med det. Hundevæddeløbsbanerne i Danmark er noget for sig selv!