Greyhound hundevæddeløb

Hvad er greyhound hundevæddeløb

Hvis du kender noget til hundevæddeløb, så ved du også at den typiske hunderace, der bliver brugt til hundevæddeløb i Danmark er en greyhound. Du kan derfor finde greyhound hundevæddeløb, hvis du er interesseret i det. Men hvis du ikke ved helt så meget om selve hunderacen, som man bruger især til hundevæddeløb, så får du en masse information om den lige her. Så læs med videre her i denne artikel, hvis du vil vide noget mere om greyhound hundevæddeløb og selve racen greyhound. Først og fremmest blev racen greyhound avlet som brug til at gå på jagt. Men i dag er det rent faktisk en helt anden snak. I dag kender de fleste hunden greyhound som at være en væddeløbshund – heraf navnet greyhound hundevæddeløb. Og hvorfor har man så lige valgt hunderacen greyhound som en væddeløbshund? Det er der faktisk en meget god grund til. Det er nemlig en hund der med sin fantastiske fysik kan nå op på rigtig hurtige løbehastigheder. En greyhound kan faktisk komme helt op på hele 70 kilometer i times. Dette betyder også, at du ikke kan finde en anden form for hunderace, der kan løbe lige så hurtigt som en greyhound, hvilket jo især gør den velegnet til greyhound hundevæddeløb, da det gælder om at være den hurtigste hund – og om at komme først hen til målstregen.

Hvis du for eksempel havde et væddeløb, hvor der var en labrador og en greyhound op imod hinanden, ville labradoren på ingen måde kunne vinde over greyhoundhunden, fordi den på ingen måde ville være hurtig nok. Så dette er især en af de gode grunde til, hvorfor man har valgt i dag at lave greyhound hundevæddeløb – og ikke valgt andre hunde til at blive brugt som væddeløbshunde. Det gode ved en greyhound er, at den også kan blive brugt til mange andre ting. Der er nemlig mere til en greyhound end blot at være med i greyhound hundevæddeløb. For eksempel kan hunden også blive brugt som en vaskeægte familiehund, hvis man også gerne vil have det. De fleste der har en greyhound, som de bruger til greyhound hundevæddeløb, bruger også deres hund som en del af familien. De er utroligt venlige i sindet samt loyale, og det gør derfor også perfekt som en familiehund, hvis man vil have begge dele i en enkelt hund. Greyhound er stadig også en rigtig god jagthund, så det bliver den skam også stadig brugt til i dag. En greyhound har derfor mange forskellige egenskaber, som gør den til at være en meget populær form for hund – i hvert fald hvis man gerne vil være en del af hundevæddeløb, men også have en hund, der kan være god i mange andre situationer. Greyhoundhunden er meget glad for sin familie og er derfor også en hund, som du sagtens kan kæle og putte med. De findes i flere forskellige farver, så hvis du bedst kan lide når en hund er en bestemt farve, så kan du med stor sandsynlighed finde en greyhound i lige præcis den farve, som du gerne vil have. En greyhound kan variere meget i størrelsen. Dette kommer nemlig an på, om du har en hunhund eller en hanhund – ligesom så mange andre former for hunderacer. De kan blive helt op til over 70 centimeter og veje helt op til 40 kilo. Du kan derfor både få en lidt mindre form for greyhound, hvis du har lyst til det, men du kan også finde en greyhound, der er noget større. Så dette er selvfølgelig helt op til dig og dine præferencer – samt hvad du går og drømme om at bruge din greyhound til. Det vigtigste at vide om en greyhound er selvfølgelig, at du sagtens kan bruge den til hundevæddeløb – hvilket også er derfor at de fleste nok har hørt om greyhound hundevæddeløb før i dag. Men du kan også sagtens bruge den som enten familiehund eller jagthund, alt efter hvad du ønsker din hund skal bruges til og kunne. En greyhound er perfekt til alle tre ting, og du kan derfor få en hund, som du kan bruge til en masse forskellige former for ting.

greyhound hundevæddeløb

Greyhoundhundens historie fra gammel tid til i dag

Greyhoundhunden går mange år tilbage i tiden – og er typisk en hund som har noget at gøre med landet England. Dette er nemlig her racen oprindeligt stammer fra, hvor romerne præsenterede englænderne for den sport som vi i dag kalder for hundevæddeløb. Dengang skulle hundene jagte nogle harer – som er meget som det fungerer i dag – dengang var det dog ægte harer. Så man kan sagtens sige at denne var de gamle dages hundevæddeløb, hvorimod det fungerer på en lidt andet måde i dag. Dog er der ikke den store forskel, når det rent faktisk kommer til stykket. I gamle dage var selve greyhoundracen en prestigefyldt hund, og du kunne på ingen måde finde den i alle familier. Hvis du var bonde, så ville du på ingen måde eje en greyhound, men hvis du for eksempel var en greve, så ville du helt sikkert have en greyhound. Det var nemlig en hund, der kun var ejet af folk, der havde en masse penge dengang og var højt op i samfundet. I dag er det på ingen måder sådan, da alle dem der vil have en greyhound sagtens kan få denne type af hund, hvis de har lyst til det. Så dette er lidt om greyhoundens historie, hvis du nu var interesseret i dette. Det er faktisk en ret spændende historie, hvis man ikke før har kendt noget til selve denne form for hund. Alle hunde har nemlig en eller anden form for historie, men greyhounden har gået fra at være en adelhund til nu mere at være en form for allemandseje – altså dem der vil eje en greyhound kan sagtens eje en greyhound. Derudover blev hunden – som nævnt – også brugt til forskellige løb og lege, som den også stadig bliver gjort i dag. Greyhound hundevæddeløb er dog en smule anderledes en det var i tidernes morgen.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Vind penge på greyhound hundevæddeløb

Hvis du ikke selv vil have en hund, der er med i en greyhound hundevæddeløb, så kan du rent faktisk vinde penge på det i stedet, hvis du har lyst til det. Du kan spille på flere forskellige former for spil på hundevæddeløb, så det er bare med at tjekke det ud, hvis du har lyst til det. Du kan for eksempel spille på, hvilken greyhound, der kommer først til målstregen. Eller du kan spille på hvilken greyhound der vil vinde løbet – og hvilken greyhound der ikke vil vinde løbet. Der er også andre ting, som du kan spille på, hvis du har tid og mod på dette. Det er bare med at tjekke dine muligheder ud på internettet, hvis du gerne vil have en chance for at vinde nogle penge på en greyhound hundevæddeløb. Hvis du ikke prøver at satse nogle penge på, hvilken hund der for eksempel vil vinde det næste løb, så har du heller ikke nogen mulighed for at vinde nogle penge på det. Du kan eventuelt se nogle forskellige løb førend du giver dig i kast med at satse nogle af dine egne penge, hvis du føler dig mere tryg ved det. Men nu ved du det i hvert fald! Du kan sagtens satse penge på et hundevæddeløb med greyhounds. Der er ingen grund til at købe en greyhound bare for at være med i et løb, hvis du sagtens bare kan få fornøjelsen af at kigge på en greyhound hundevæddeløb i stedet for.